Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website
Jdi na obsah Jdi na menu
 

Něco z pravěku

 

Holešovská kapela EXPO rock vznikla v roce 1978, jejímiž zakládajícími členy byli Dušan "Plančet" Láník - zpěv, Rosťa Golas - kytara, Ludvík "Pařa" Krajča - bicí, Zdeněk Zmeškal - basová kytara, Aleš "Alda" Mlodzik - klávesové nástroje.

Klasický rock, ovlivněný punkem a rock-and-rollem šedesátých a sedmdesátých let minulého století, neustále provází vystoupení, koncerty a taneční zábavy orchestru, nejen v okrese Kroměříž a po rozlehlém zlínském kraji, již více jak čtyřicet let.

Teprve v roce 2001 vydala skupina sbírku svých nejoblíbenějších pecek a tancovaček, výhradně z vlastní dílny, na dlouhohrajícím CD, pod názvem asi srozumitelným jen svým věrným fanouškům "Babka a jiné papačky" (více v záložce DISKOGRAFIE). Mezi nezapomenutelné a nesmrtelné hity skupiny, můžeme bezesporu zařadit písně jako Babičko má, Nasťa, Telefon, Pohádka snů, Dívka s krásnýma očima, Tak zase lásko pláčeš sůl aj. (více v záložce CO SI HRAJEM | NEHRAJEM).

sejmout0029.jpg

O několik let později v roce 1991 vzniká další rocková formace s názvem PENSION rock, jež se od předchozího seskupení liší hlavně repertoárem více ovlivněným americkým rockem osmdesátých a devadesátých let minulého století.

Mj. v roce 1996 zvítězila skupina PENSION rock v konkurenci 27. skupin na 1. ročníku Zlíntalentu (více v záložce FOTOALBUM). Pro zajímavost, ve stejném ročníku na 1. místě skončila také zpěvačka Dasha a zpěvák Petr Bende (mrkněte na odkaz).

vitezna-skupina---penzion-rock.jpg

Od konce 90. let minulého století, se díky partnerství obou skupin, společným projektům, sjednocení repertoáru a členské základny, ustálil také jednotný název skupiny Expo & Pension rock, který je v této podobě užíván dodnes.

expo---pension---cerna-plachta.jpg

Současná stabilní členská formace orchestru Expo & Pension rock (více viz ORCHESTR V PLNÉ SÍLE) přináší posluchačům a fanouškům vysokou míru profesionální umělecké úrovně a neopakovatelnou společenskou zábavu, podpořenou nejen profesionální zvukovou a světelnou technikou.

Dokladem toho je např. řada dlouhohrajících studiových CD a DVD, které skupina během několika málo posledních let vydala (více v záložce DISKOGRAFIE), či pozvánky a nabídky k vystoupení na velkých rockových festivalech, koncertech, plesech a mnohých soukromých a společenských akcích.

Neodmyslitelnou součástí orchestru Expo & Pension rock je také stabilní a početná fanouškovská základna, se kterou je možné se střetávat a pravidelně komunikovat na sociálních sítích Facebook www.facebook.com/expo.pension a Instagram https://www.instagram.com/expopensionrock/.

1506--petrhuser-expo.jpg

Sestava muzikantů rockového seskupení Expo & Pension rockz let 2012 - 2022:  Jarda "Boroš" Odložilík - kytara, zpěv | Radovan "Buboš" Šlechta - bicí, řev, smích | Jarson "Čapson" Čápek - zpěv, řev, moderátor | Jarda "Pipec" Rosypal - basová kytara | Michal "Majkl" Vajda - klávesové nástroje, zpěv.    

expo-vyroci-40-let.jpg

V závěru roku 2018 se ke skupině Expo & Pension rock připojil další člen kapely - mladý, nadějný zpěvák s velkým hlasem - Michal "Nowas" Novák.

nowas-michal.jpg

Počátkem roku 2022 se ke skupině Expo & Pension rock připojil nejmladší člen a baskytarista Adam "Benjamin" Drulák.

adam.jpg

Sestava muzikantů rockového seskupení Expo & Pension rock do léta roku 2022: Jarda "Boroš" Odložilík - kytara, zpěv | Michal "Nowas" Novák - zpěv | Adam "Benjamin" Drulák - basová kytara | Radovan "Buboš" Šlechta - bicí, řev, smích | Jarda "Pipec" Rosypal - basová kytara | Michal "Majkl" Vajda - klávesové nástroje, zpěv

expo---profilovka.jpg

Současná sestava muzikantů rockového seskupení Expo & Pension rock od léta roku 2022: Jarda "Boroš" Odložilík - kytara, zpěv | Michal "Nowas" Novák - zpěv | Adam "Benjamin" Drulák - basová kytara | Radovan "Buboš" Šlechta - bicí, řev, smích | Michal "Majkl" Vajda - klávesové nástroje, zpěv.

expo---prusinovice.jpg

Rozhovor k historii seskupení skupiny Expo & Pension rock s prof. Jaroslavem "Pipcem" Rosypalem CSc., v rámci rockového festivalu Woodstock Žopy 2006, je možno vyslechnout zde

expo---pension---negativ-logo.jpg

 

Sledujte nás na FACEBOOKU
 
Sledujte nás na INSTAGRAMU
 
Sledujte nás na YouTube

 

 
 


Poslední fotografie



Archiv

Kalendář
<< březen >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Statistiky

Online: 23
Celkem: 4620647
Měsíc: 44979
Den: 1509